De week van het christelijke boek

  • Berichtcategorie:Aktieboek / Nieuws
  • Leestijd:2 minuten gelezen
Je bekijkt nu De week van het christelijke boek

Van 6 t/m 16 april 2022 is de week van het christelijke boek.

Lody van de Kamp heeft het het actieboek voor deze boekenweek geschreven. Hij volgt daarmee Annemarie van Heijningen op die dit jaar de novelle Gewijde chaos publiceerde. Het actieboek van Van de Kamp, met als werktitel De nacht die mijn leven voorgoed veranderde, wordt uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij KokBoekencentrum.

Lody van de Kamp geboren in 1948, studeerde aan de Talmoed Hogeschool in Zwitserland. Hij was als rabbijn verbonden aan de Joodse Gemeente in o.a. Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Hij geeft regelmatig spreekbeurten over Israël en het Jodendom.

Hij schrijft toegankelijk en voor een breed publiek. Zijn historische romans, die meestal gaan over het lot van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn aangrijpend en liefdevol geschreven.  Zijn boeken zijn o.a. de jeugdroman Weeskinderen (2006) en de romans Oorlogstranen (2008), Alleen (2010), De Joodse slaaf (2014) en Sara, het meisje dat op transport ging (2016)

De nacht die mijn leven voorgoed veranderde

In De nacht die mijn leven voorgoed veranderde gaat de Joodse Kasriël met zijn kleindochter Mirjam in gesprek over zijn verleden. Zijn verhaal begint in Polen, waar hij als kleine jongen met zijn familie wordt opgepakt. Het lukt hem om getto’s en concentratiekampen te overleven en voor zijn broertje te zorgen, maar daarvoor betaalt hij een hoge prijs. Na de oorlog grijpt hij de kans om naar Amerika te vertrekken met beide handen aan en verbreekt alle banden met zijn verleden. Als hij jaren later terugkeert naar Europa, praat hij voor het eerst in zijn leven over het afschuwelijke geheim en het schuldgevoel dat hem al die tijd heeft verteerd.

Een liefdevol geschreven, aangrijpende novelle over een jongen die na de oorlog verder moet met een levenslang trauma, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

de nacht die mijn leven voorgoed veranderde