Voorleesdagen 2022

Voeg je header hier toe

1

Het spijt me

Eddie en Oeloe zijn de beste vriendjes – totdat ze op een dag VRESELIJKE RUZIE krijgen! Welk vriendje zegt als eerste ‘het spijt me’? En kunnen ze daarna weer vriendjes zijn? Een perfect verhaal om jonge kinderen te leren hoe belangrijk het is om oprecht sorry te zeggen.

1

De ballonnen van opa

‘De ballonnen van opa’ van Jessie Oliveros is een ontroerend prentenboek over dementie. Lucas vindt het heerlijk om naar opa’s verhalen te luisteren. Maar dan beginnen de ballonnen vol verhalen van opa weg te zweven…

1

De dappere wielrenner

Als kind was Gino Bartali een kwetsbare, wat ziekelijke jongen. Maar hij groeide uit tot één van de grootste wielrenners die Italië ooit heeft gekend, en werd de enige wielrenner in de geschiedenis die de Tour de France, voor en na de Tweede Wereld oorlog. De dappere wielrenner is een boeiend en prachtig uitgevoerd prentenboek voor jong en oud.

1

De grote trek

Volg een kudde zebra’s op hun spectaculaire tocht over de Afrikaanse vlakten. Terwijl de brandende zon op het verdorde land schijnt, trekken deze dappere zebra’s verder. Welke gevaren komen ze onderweg tegen? En wat staat de kudde aan het eind van hun ongelooflijke reis te wachten?

1

Saga

Het wordt winter in het hoge noorden. Saga en haar familie hebben al twee dagen niets gegeten. Dan besluit grootmoeder om in een fjord te wachten op de grote scholen haring die daar ieder jaar komen overwinteren. Maar daar heeft Saga helemaal geen zin in. Ze houdt niet van haring! Stiekem gaat de jonge orka in haar eentje op jacht naar iets wat ze wél lust.

1

Op naar vast en zeker

Sam woont in een tent en is onderweg, net als jij en ik. Onderweg naar een stad die je niet kunt zien, maar waarvan je weet dat die er is. Op naar Vast en Zeker is een allegorische vertelling over leven, lijden en vaste hoop. Het verhaal is geschreven voor kinderen, maar is door kracht in eenvoud een boek dat ook harten van volwassenen diep raakt.

1

Wat doet dat ukkie hier?

Arme Evi, haar ouders hebben een ukkie mee naar huis genomen. Hij kwijlt, heeft een lelijk kaal hoofd en krijst dag en nacht. Kortom: hij heeft zijn plek ingenomen in het huis en alle aandacht gaat naar hem. Maar dan bedenkt Evi dat hij wel goed van pas komt: ze kan hem overal de schuld van geven! De modder in de keuken? Tekeningen op de muur? Een fris en modern prentenboek, herkenbaar voor elk kind dat een broertje of zusje krijgt.

1

Tijn en ridder Rein

In dit vrolijke prentenboek is hij een prachtige, hoge toren aan het bouwen. Maar dan komt ridder Rein zich ineens met Tijn bemoeien. Hoe kan dat nou, hij hoort toch thuis in een spelletje? Hoe zal dit aflopen? Tijn en ridder Rein is deel 2 in de serie MediaWijs, ontwikkeld in samenwerking met Driestar Educatief. Achterin het boek zijn tips opgenomen voor ouders over opvoeding in een multimediale samenleving.

1

Eentje maar!

Zonnestad is perfect. Totdat Neushoorn een papiertje laat vallen! Dat gaat al gauw mis:wat een troep! Wat een lawaai! Kan iemand Zonnestad redden?Perfect om kinderen te leren dat als we allemaal ons best doen, de wereld mooier wordt voor iedereen. Laten we goed voor de aarde zorgen – we hebben er tenslotte maar één!

1

Lucas Leeuw is nooit bang

Lucas gaat logeren bij Farah. Helemaal niet spannend, want Lucas Leeuw is nooit bang! Maar toch heeft Lucas helemaal niet zo veel honger. En hij kan ook niet goed slapen. Wat is er toch aan de hand? Gelukkig heeft Lucas zijn leeuwenpak nog. Zou dat hem van zijn heimwee afhelpen? Een uniek prentenboek met prachtige illustraties.

1

Gewoon zoals je bent

Kleine Snuf kan niet in de rij lopen.Er is ook zoveel te zien -zoals Girafs superlange steltpoten en Gnoes puntige prikhoorns.

En dan ziet hij Krokodils hap-snap-tanden…Kijk uit, Kleine Snuf!

1

Krummel

Krummel de rups voelt zich zo verschrikkelijk gewoon. Hij is niet zo sterk als de mier. Hij heeft geen grappig huisje op zijn rug, zoals de slak. Hij heeft zelfs niet van die mooie stippen die het lieveheersbeestje heeft. Hij is gewoon.

1

Kleine schildpad en de grote zee

Kleine Schildpad houdt zielsveel van de grote zee. Ze maakt jarenlang steeds dezelfde reis naar de prachtige koraalriffen aan de andere kant van de wereld. Maar op een dag ziet ze dat de oceaan is veranderd. Is haar reis nou voorgoed voorbij? Volg een klein schildpadje in een verhaal over zeedieren die in de problemen komen door plastic en vervuiling.

1

Het visje dat wilde weten wie God is

Je kunt God niet zien. Hoe weet je dan wie Hij is?Visje woont in het midden van de Indische Oceaan bij prachtig koraal en vraagt zich dat ook af. Een pelikaan neemt Visje mee op reis en laat met voorbeelden uit de schepping zien wie God is.

Naast de door ons uitgekozen Top10, zijn er natuurlijk nog heel veel andere mooie kinderboeken.

Bijvoorbeeld de prentenboeken of  lieve baby en peuterboeken.
Maar zeker ook voor de oudere kinderen zijn er, in allerlei categorieën, mooi boeken te vinden in onze webshop.

Wat dacht je van de boeken van Hanna Holwerda of Corien Oranje? Kan je iets niet vinden? Bel ons gerust: 0342-421633