Prachtig, vol van emotie geschreven boek

  • Berichtcategorie:Kinderboeken / Recensie
  • Leestijd:4 minuten gelezen
Je bekijkt nu Prachtig, vol van emotie geschreven boek

Sem van der Boon

14 jaar, leerling van het Johannes Fontanus College

Alle resencies van Sem

Wauw. Ja daar wil ik echt mee beginnen. Dit is echt een super gaaf boek geschreven door Emma Carroll. Het verhaal gaat over twee vrienden die opeens een vreemde vinden in één van de twee haar schuur. Deze vreemde heeft blijkbaar een ingewikkeld verleden, en dan heeft iedereen ook nog eens last van de spanning die bij de dreigingen voor de koude oorlog komen kijken. Dit maakt het echt een super leuk en inspirerend verhaal met 267 bladzijdes waar je je echt in kunt verliezen. Omdat het natuurlijk over de koude oorlog gaat is de aangeraden leeftijd dan ook vanaf 10 jaar.

Zoals al eerder gezegd gaat het boek over Londen in de tijd van de koude oorlog. Hierdoor heb ik persoonlijk echt nieuwe informatie opgedaan over de hele happening die tijd. Zo is het ook echt heel erg verbonden aan de werkelijkheid maar het wordt ook echt niet saai. Dit komt omdat het verhaal van de twee vrienden een prachtig verhaal is dat zich enkel afspeelt in dit tijdperk.

Wat ook mooi is, is dat er niet echt een mening gegeven wordt in het boek. Dit vind ik persoonlijk erg fijn omdat je zo zelf je mening kunt opbouwen over zo’n bijzonder verhaal als de koude oorlog.

Natuurlijk zijn er nog veel meer pluspunten aan het boek. 1 daarvan vindt ik ook echt het taalgebruik; dit is namelijk fijn om te lezen zonder erg veel vloeken of scheldwoorden. Dus dat maakt het ook beter en fijner om te lezen als kind.

Het verhaal voelde voor mij wel af en toe een beetje cliché aan toen ik begon met lezen. Maar daar klopte blijkbaar niets van want naarmate ik het boek verder indook viel dat echt reuze mee. Het is echt een lekker leesboek en het wekte voor mij een nieuwsgierigheid om meer te weten te komen over de koude oorlog.

Al met al het is echt een super mooi leesboek waarin je echt nieuwe dingen te weten komt. En dat terwijl je een super mooi en een prachtig inspirerend verhaal te horen krijgt over twee vrienden die samen met een vreemd meisje allerlei dingen beleven en steeds dichter achter de realiteit van de koude oorlog komen maar ook steeds meer ontdekken over het vreemde verleden van het vreemde meisje uit de schuur. Wanneer je dit boek leest is de titel echt van toepassing: er is dan echt spanning in de lucht!

Prachtig boek met bijzonder goed geschreven en inlevende emoties. Echt een aanrader!

Spanning in de lucht

Spanning in de lucht’ van Emma Carroll is een historische jeugdroman die zich afspeelt in Londen, ten tijde van de Koude oorlog, voor kinderen vanaf tien jaar. De vrienden Stevie en Ray vinden een mysterieus meisje in het kolenschuurtje, en besluiten twijfelen geen moment om haar te helpen. Eindelijk gebeurt er iets spannends in hun saaie buitenwijk. Maar ze hebben geen idee waar ze aan begonnen zijn, Anna is gevlucht voor mensen die haar willen vergiftigen. De Cubacrisis is voortdurend in het nieuws, en de kinderen besluiten om mee te demonstreren. Als de oorlogsdreiging groeit, wordt Anna’s gedrag steeds mysterieuzer. Stevie ontdekt een duister familiegeheim. Is Anna met een speciale boodschap naar de Wereldbolweg gekomen?

 17,99