De leukste, grappigste en stoerste kinderseries

  • Berichtcategorie:Blog / Lezen is gezond
  • Leestijd:8 minuten gelezen
Je bekijkt nu De leukste, grappigste en stoerste kinderseries

Enthousiast van lezende kinderen

De leukste grappigste en stoerste kinderseries hebben we voor kinderen uitgezocht. Als boekenliefhebbers zijn wij natuurlijk dol enthousiast wanneer we kinderen zien lezen. Lezen is namelijk ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, voor hun taalontwikkeling, hun concentratie, hun fantasie en nog veel meer. Lees bijvoorbeeld ons blog over ‘Lezen en voorlezen’. Daarom worden we zo blij als we kinderen zien lezen.

Welke series zijn leuk, grappig en stoer?

Mocht je nu zelf kinderen hebben die van lezen houden, maar ze weten niet meer wat ze moeten lezen? Of je kind houd (nog) niet van zo van lezen? Dan hebben wij voor je de leukste, grappigste en stoerste kinderboekenseries voor je op een rijtje gezet. De series zijn voor kinderen van de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Zo kunnen jullie en je kinderen weer nieuwe boekenseries ontdekken. Bijvoorbeeld over Emma, Felicia of Rosa. Of over scouting of voetbal.  Er zijn series bij die geschreven zijn als graphic novel (soort strip). bijvoorbeeld de serie van Silvester en Lotte laat maar. De serie  over Emma is in blogvorm geschreven. De serie van FRNZ4EVER is geschreven is app-vorm. Er worden steeds nieuwe schrijfwijzen gekozen wat inhaakt op de beleef wereld van de kinderen van nu. Echt boeken voor hen dus!

Heel veel leesplezier en wanneer we nog ergens mee kunnen helpen, dan horen we dat graag.

1

VVVoetbalfanaten

door Corien Oranje

Matteo wil op voetbal, maar zijn ouders vinden voetbal helemaal niks. Hij kan beter op ballet. Of op vioolles. Samen met zijn vrienden bedenkt Matteo een manier waarop hij tóch mee kan doen. Maar het moet wel in het geheim. En dat levert spannende momenten op…

1

Rosa

door Ingrid Medema

Supergezellige meidenserie! De avonturen van Rosa en haar vrienden, voor kinderen vanaf 9 jaar.
Aantrekkelijke lay-out: met heel veel illustraties!

1

Scouts in actie

door Liesbeth van Binsbergen

Lau is net verhuisd en moet erg wennen aan zijn klas en omgeving. Als zijn juf oppert om eens bij de scouting te gaan kijken, vindt hij dat eerst maar niets. Totdat hij naar de open dag gaat… Hij leert Laila en haar tweelingbroer Luuk kennen, het begin van een mooie vriendschap en het begin van heel veel leuke (scouting)avonturen!

1

FRNZ4EVER

door Henriët Koornberg-Spronk

Marit, Fabio, Carlijn en Esmée vormen al jarenlang een hechte vriendengroep. Ze zitten bij elkaar in groep 8 en appen heel wat af in hun appgroep FRNZ4EVER. In dit nieuwe, zelfstandig te lezen deel van de serie gaan de vier vrienden op zoek naar hun talent: wat willen ze later worden?

1

Huize Fluitekruid

door Ingrid Medema en Esther Leeuwrik

Hoi! Ik ben Meggie (je spreekt de g uit zoals de g in google) en ik ben 11 jaar. Ik ben net verhuisd naar een GROOT OUD HUIS aan de rand van een dorp. Er zijn GEHEIMEN in en rond ons oude huis te vinden… Een geheimzinnige HUURSTER, raadselachtige TEKENS en verborgen SCHUILPLAATSEN. Ik wil de raadsels oplossen, allemaal…

1

Maffe meester Daan

door Judith van Helden

In de klas van meester Daan gaat het er vaak net even anders aan toe dan in andere klassen. Er vliegen bananenschillen door het lokaal tijdens de rekenles en zijn leerlingen moeten verplicht patat eten. De taalles heeft soms meer weg van verstoppertje spelen en spieken is verplicht. Leren de leerlingen eigenlijk wel iets bij meester Daan?

1

Lotte laat maar

door Willeke Brouwer

Lotte is 12 en heeft haar dat eigenlijk nooit goed zit. Samen met haar moeder en twee broertjes woont ze in een vinexwijk. Haar vader is overleden en haar moeder heeft sinds kort een nieuwe vriend. Ze is net klaar met groep 8 en gaat na de vakantie naar de middelbare school. Spannend!

1

Silvester

door Willeke Brouwer

‘Silvester en de bizarre verhuizing’ is het eerste deel in de humoristische graphic novel-serie van Willeke Brouwer. Silvesters ouders besluiten te verhuizen van Burgerdam naar IJsselbroek. Maar Silvester denkt dat zijn ouders gek geworden zijn, hij wil echt niet weg uit de stad.

Geen bladzijde waarbij je niet in de lach schiet.

Kinderen voorlezen

Naast de door ons uitgekozen kinderboekenseries, zijn er natuurlijk nog heel veel andere mooie kinderboeken.

Bijvoorbeeld de prentenboeken of  lieve baby en peuterboeken. Maar zeker ook voor de oudere kinderen zijn er, in allerlei categorieën, mooi boeken te vinden in onze webshop.

Wat dacht je van de boeken van Hanna Holwerda of Corien Oranje? Kan je iets niet vinden? Bel ons gerust: 0342-421633

Misschien ook interessant voor jou? Onze blog over voorlezen